Téli hajápolási tippek

A télien a hideg, nyirkos időszak, a szokásosnál jobban megviselheti hajkoronánkat. Íme, néhány tipp, amivel a téli hónapokban megőrizheted hajad egészségét.



1. Hajszárítással óvatosan
Nem szabad ilyenkor magas hőfokon szárítani a hajat, mert ha később kimegyünk a hideg levegőre, a hőmérsékletkülönbség hatására a hajszálak felülete érdessé, sprőddé válhat. Ha viszont közepes vagy alacsony hőfokon szárítjuk be frizuránkat úgy, hogy a hajvégek felől haladunk a hajtövek felé, akkor megálljt parancsolhatunk a töredezésnek.

2. A hajformázók károsítanak
A túlzásba vitt hajzselé- vagy hajlakkhasználat után, ha kimegyünk a hidegre, a szerek szinte belefagynak a hajszálakba, így sokkal inkább roncsolják a hajszálakat. Ezért ezekből a szerekből Igyekezzünk minél kevesebbet használni. A nagyon hideg napokon pedig jobb, ha teljesen mellőzzük őket. Ha viszont mindenáron be akarjuk kenni vagy fújni hajunkat, akkor kétféle hajformázó helyett csak egyet használjunk, azaz vagy lakkozzunk vagy zselézzünk.

3. Hajfesték-stop
A hajfestékek a bennük található ammónia miatt roncsolják a hajat. Télen az erős kémiai hatás miatt még jobban felgyorsul a roncsolódási folyamat. Ezért inkább használjunk színezőket, melyek csak a hajszálak külsejét fedik be és nem roncsolják a belső szerkezetüket. Ha már nagyon zavarnak minket a lenőtt hajszálak és mindenképpen festeni szeretnénk, akkor próbáljunk meg olyan hajfestékeket választani, melyek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem tartalmaznak ammóniát.

4. Sapka
A hidegekben nem szabad a hajhagymákat kitenni a jeges szél és az alacsony hőmérséklet viszontagságainak. Ha el akarjuk kerülni a hajhullást és a hajszálak petyhüdté válását, mindenképpen érdemes választani magunknak egy csinos sapkát, amely eltakarja a homlokunkat és a füleinket is.

5. Védő csillogás a hajnak
A hajfény-spray-k és hajolajak nagyon hasznosak ilyenkor, hiszen úgy adnak csillogást a hajadnak, hogy egy vékony olajréteggel vonják körül. Ilyenkor ez a kis réteg megvédi a hajszálakat a hidegtől. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ezekből a termékekből csak nagyon kis adagot használjunk, különben zsírossá, mattá, nehézzé válik a haj.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba