Egy anya szerint a PIP-implantátum kiszakadása okozta lánya agydaganatát

Lucy Petagine állítása szerint a francia PIP (Poly Implant Prothese) által gyártott mellimplantátuma kiszakadása tehető felelőssé ötéves kislánya gyógyíthatatlan agydaganatának kialakulásáért.


A 38 éves Lucy Petagine most ötéves kislányát, Lunát tizennyolc hónapos korában diagnosztizálták súlyos agydaganattal. Az asszony szerint a szoptatás útján juthatott a kiszakadt mellimplantátumból a rákkeltő anyag a gyerek szervezetébe - derült ki a The Sun cikkéből, ahol fotók is láthatóak az édesanyáról és kislányáról.

A rossz minőségű implantátum nem sokkal a szülést követően szakadt el, de Lucy orvosa akkor azt állította, hogy a szoptatás egészen biztosan nem veszélyezteti a csecsemő egészségi állapotát. Ennek ellenére Lunát néhány hónappal később rosszindulatú agytumorral (ependymoma) diagnosztizálták, és Lucy azonnal arra kezdett gyanakodni, hogy a betegség valószínűleg összefüggésbe hozható a PIP-mellimplantátum kiszakadásával.

Lucy még 2001-ben vetette alá magát a mellnagyobbító műtétnek az észak-londoni Highgate kórházban. A kórház orvosai nem tudnak semmi biztosat mondani az implantátum szakadásával kapcsolatban, pedig egy felmérés szerint a PIP-implantátumokat használó nők csaknem 80 százaléka szorul pszichológiai segítségnyújtásra az egészségügyi kockázatok miatt kialakult stressz következtében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba