A narancsbőr elleni háború sajnos sokszor esélytelennek tűnik

Ritka az olyan nő, akinek ne lenne legalább egy kevés narancsbőre valahol. A narancsbőr elleni háború sajnos sokszor esélytelennek tűnik. A makacs cellulitist tényleg nagyon nehéz csökkenteni, mégis érdemes megpróbálkozni vele.

A narancsbőrnek három fázisát különböztetjük meg. Az első szakaszban a bőr csak akkor lesz egyenetlen, ha két kezünkkel gyengén összenyomjuk, például a comb bőrét. Ekkor megjelennek a kis hepehupák, amelyek normál állapotban még nem látszanak. A második fázisban az apróbb egyenetlenségek már szabad szemmel is láthatók. Itt-ott terhességi csíkok, úgynevezett striák is feltűnnek. Ezek a hegek nem képesek a bőrrel együtt barnulni, ezért nyáron mindig sokkal feltűnőbbek.

A hármas súlyosságú cellulitises bőrön a zsírszövetek összevissza kidudorodnak. Általában a hirtelen fogyások-hízások miatt striák is éktelenkednek a bőrön, nemcsak a combon, hanem a fenéken, hason, derékon is. A látvány nem túl esztétikus, és csak hosszú, kemény munkával lehet megszabadulni a redőktől. Akik nem elég kitartóak, azok néhány hét, hónap küzdelem után elvesztik a lelkesedésüket, és inkább beletörődnek a szükségtelenbe.

A már kialakult terhességi csíkokat nem lehet teljesen eltüntetni. Ezeket csak úgy lehet elkerülni, ha igyekszik kivédeni a hirtelen súlyingadozásokat. A striák ugyanis akkor keletkeznek, amikor a bőr nem tudja a megfelelő tempóban követni a szervezet gyors súlyváltozását. Minden esetben bőrfeszesítő testápoló használata ajánlott, de a legjobb esténként narancsbőr elleni krémzselét is hadrendbe állítani. Költséges mulatság, de kétségtelenül megéri, mert enélkül semmi esély a változásra. Térdtől derékig alkalmazza. Eredményt legkorábban egy hónap múlva várhat, rendszeres használat mellett.

A feszesítő készítmények mellett érdemes más módszert is alkalmazni

Az esti tusolásnál dörzsölje végig a combjait és a fenekét háncskesztyűvel. A hideg-meleg vizes váltott zuhany a combokon legyen a napi rutin része. Ne felejtse el feszesítő krémmel a combok belső felét is bekenni. Igyon sok folyadékot, ez segít méregteleníteni.
A szauna jótékonyan leolvasztja a narancsbőrt, és kioldja a méreganyagokat a testből. A rendszeres sport fogyaszt, javítja a vérkeringést, így jótékonyan hat a cellulitis ellen. A vérkeringést minél többször és minél jobban fel kell gyorsítani a kritikus területeken. A nyirokmasszázs és cellulitmasszázs a kettes és hármas stádiumban külön ajánlott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba