Szépségtrükkök a szemráncok ellen

Vajon mi lehet az oka, és egyáltalán hogyan tüntethetők el a szem alatti karikák, táskák és ráncok? Néhány egyszerű trükkel mi magunk is orvosolhatjuk a problémát.

Szem ápolás - Szépségtrükkök a szemráncok ellen

Az apró, szem körüli szarkalábak kialakulásáért az életkorunk mellett a túlzott napozás, a szem erőltetése és a hunyorgás is felelős. Azonban ezt a folyamatot lassíthatjuk, ha gondosan ápoljuk a szem környéki érzékeny területet. A fáradtság miatt is erősödhetnek a szarkalábak, fontos, hogy eleget pihenjünk. Relaxáljunk minél többet, így nemcsak szellemi teljesítményünk lesz jobb, hanem a bőrünk is regenerálódik. Blikk-tipp: A karikák ellen remek megoldás a szemmasszázs.

Ujjainkkal masszírozzuk finoman a szem környékét a szemöldöknél az orrnyeregtől kifelé, a szem alatt pedig az orrnyereg felé. Arra azonban figyeljünk, hogy a bőrt ne húzzuk, óvatosan, körkörös mozdulatokkal, 5-6-szor járjuk körbe a szemüreget. Táplálkozásunkkal is sokat tehetünk a szem alatti bőr feszességéért. Együnk olyan K-vitaminban gazdag ételeket, mint a káposzta, a brokkoli vagy a spenót, de fontos, hogy P-vitamin-tartalmú élelmiszerek is ke rüljenek a tányérunkra. Ezt a vitamint a citrusfélék ugyanúgy tartalmazzák, mint az áfonya vagy a csipkebogyó.

Emellett jótékony hatású még a paprikában és a friss zöldségekben is megtalálható C-, valamint a belsőségekben és a tengeri halakban lévő A-vitamin.

tipp: Ne használjunk sok sót, és lehetőleg kerüljük a zsíros ételeket, hiszen ez is rossz hatással van a bőrünk állapotára. Rendkívül fontos, hogy naponta fogyasszunk legalább 2 liter folyadékot, lehetőleg ásványvizet. Használjunk a szemkörnyékre hidratáló, frissítő összetevőket tartalmazó kozmetikumokat.

Az arckrémekkel vigyázzunk, hiszen a szem körüli bőr vékonyabb, érzékenyebb, ezért allergiás reakciókat is kiválthat a termék.

tipp: A szem környéki bőr ápolása hatékonyabb, ha a hatóanyag bemasszírozását követően 10 percre lehunyjuk a szemünket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba