A divat hízlal, avagy miért ne hordjon nagy táskát?

A divat hízlal, avagy miért ne hordjon nagy táskát?


A Daily Mail szakemberei szerint a nagy táskák miatt a nők féloldalasan híznak, a szoros leggingsben elpuhul a láb és valamilyen módon még az önbarnító krém is képes növelni a zsírlerakódás mértékét. De hogyan?

A táska a hibás a féloldalas testért

Bár laikusként azt gondolnánk, hogy minél nagyobb táskát cipelünk, annál több kalóriát égetünk, de brit tudósok szerint nem ilyen egyértelmű az összefüggés. Michael Prager, plasztikai sebész azt vette észre, hogy pácienseinek egyik oldalán vastagabb a zsírréteg , mint a másikon, mégpedig az oversized táskák miatt.

„Mielőtt megkezdem a lézeres zsírbontást, megmérem a zsírréteg vastagságát, hogy pontosan tudjuk, mennyit veszt a páciens. Sok női vendégem testének egyik oldalán vastagabb a zsírréteg, mint a másikon. Az egyetlen közös ezekben a hölgyekben az, hogy hatalmas táskát cipelnek az egyik oldalon” – mondta az orvos a lapnak. A féloldalas terhelés nem csak zsírlerakódást okoz, a terhelt oldal izmai is fejlettebbek, tehát szervezetünk kiegyensúlyozatlanná válik.

„Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy SpeedFitness kezelésen kiderült, egyik oldalamon erősebb a hasizmom, mint a másikon, mégpedig azon az oldalon, amelyiken a nagy táskáimat szoktam cipelni” – teszi hozzá egyik ismerősünk, Mária.

Megoldás: ha féloldalas táskát hordunk, rendszeresen váltogassuk, melyik vállunkon hordjuk!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba