Hormondiéta: egye egyensúlyba ösztrogénszintjét!

Egy speciális módszer a változó korú hölgyeknek.

Sok asszony életét megkeserítik a változó korral járó tünetek. A hangulatváltozásokat, a fizikai rosszulléteket a család is megszenvedi. Megakadályozza az ösztrogénszint ingadozását a hormondiéta. Ha sem edzéssel, sem diétával nem tűnik el a hason lévő zsírpárna, ha csökken a libidója, vagy krónikus fáradtságot érez, nehezen viseli a stresszt, érdemes elgondolkodnia azon, nem borult-e fel szervezete ösztrogénegyensúlya.
Ennek oka nem kizárólag bennünk keresendő: az előre gyártott ételektől kezdve a vegyszerrel kezelt gyümölcsökön és zöldségeken át a kozmetikumokig és a tisztítószerekig majd mindenben megtalálható a szintetikus ösztrogén. Hogy a szervezet kezelni tudja a felhalmozódó hormonmennyiséget, esetenként nehezen elviselhető tüneteket produkál. Hogy ezeket elkerüljük, illetve megszüntessük, speciális diétára van szükség.
Több fázison keresztül juthatunk el a megfelelő ösztrogénszintig, így nem terheljük meg túlságosan szervezetünket. A méregtelenítő időszakban a hangsúly a friss gyümölcsök és zöldségek, az alacsony zsírtartalmú joghurtok, házi és kemény sajtok, bab, tojás, halak és a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek fogyasztásán van. A második fázisban antiösztrogén hatású élelmiszerek - olajbogyó és a nyers diófélék, a magvak, a kávé, a tea és a citrusfélék - kerülnek sorra.

Húst csak másnaponként

A növényi zsírok és a többi, antiösztrogén hatással rendelkező táplálék segít helyreállítani a szervezet hormonális rendszerét. Később visszatérhetnek az étrendbe a hús- és tésztafélék, valamint a kenyér is, de csak minden másnap fogyasszuk. Amennyiben lehetséges, bioélelmiszereket fogyasszon, ezek ugyanis jobban kímélik a májat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba