Ínycsiklandó zöldséges-boros csirke
Ne csak a vacsora kísérőjeként kerüljön az asztalra a nemes nedű, hanem használd bátran különféle húsos ételek elkészítésekor is!
Hozzávalók (4 személyre):
4 db egész csirkecomb
2 ek olívaolaj
só
bors
2 nagy fej lila hagyma
2 db kápiapaprika
3 gerezd fokhagyma
2 db citrom
kakukkfűágak
250 ml száraz fehérbor
Elkészítése:
A húsokat kenjük meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük egy tepsibe. A megtisztított lila hagymát és paprikát csíkozzuk, a fokhagymát karikázzuk fel, a citromokat vágjuk négyfelé. Mindet szórjuk a hús mellé, és csipkedjük rá a kakukkfű leveleit.
Öntsük fel a borral, és alufóliával lefedve toljuk a 180 fokos sütőbe. 35 perc múlva távolítsuk el az alufóliát, és 10 perc alatt pirítsuk fel. A sült zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók (4 személyre):
4 db egész csirkecomb
2 ek olívaolaj
só
bors
2 nagy fej lila hagyma
2 db kápiapaprika
3 gerezd fokhagyma
2 db citrom
kakukkfűágak
250 ml száraz fehérbor
Elkészítése:
A húsokat kenjük meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük egy tepsibe. A megtisztított lila hagymát és paprikát csíkozzuk, a fokhagymát karikázzuk fel, a citromokat vágjuk négyfelé. Mindet szórjuk a hús mellé, és csipkedjük rá a kakukkfű leveleit.
Öntsük fel a borral, és alufóliával lefedve toljuk a 180 fokos sütőbe. 35 perc múlva távolítsuk el az alufóliát, és 10 perc alatt pirítsuk fel. A sült zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése