A kedvenc sminklemosónk

Aranyszabály, hogy sminkben nem fekszel le aludni, de mivel tudod a leghatékonyabban eltávolítani a makeupot?

A sminklemosó nem egyenlő az arclemosóval. Sokan nagyot tévednek, mikor azt gondolják, vesznek egy habzó, frissítő arclemosót, és ezzel véget is ért a keresgélés. Az arclemosás és a smink eltávolítása két teljesen különálló folyamat, hacsak nem lemosó kendővel dolgozol. Bőrtípustól függetlenül két kozmetikumot kell beszerezni az arctisztításhoz: az arc bőrét tonizáló, a szennyeződéseket eltávolító krémet/zselét/habot/emulziót és egy sminklemosó terméket. A professzionális sminklemosókkal tudod leszedni a makacsabb szempillafestékeket, a buliba készült színes árnyalatokat, a szupertartós rúzsokat.

Lépésről lépésre
Először az sminklemosóval ess neki a szemeknek, a szájnak, és csak utána használd az arclemosót, mivel sok készítmény olajos bázisú, és az arcbőrnek nem feltétlenül jó, ha olajos réteget kap éjszakára. Olvasd el kis tesztünket, amiből kiderül, mi melyik hazánkban is forgalmazott sminklemosót választanánk!

A teszt

A teszthez öt, nagyjából különböző árfekvésű, és összetételű sminklemosó terméket választottunk. A smink mindegyik esetben ugyan az volt: L’Oréal Contour Kohl fekete szemceruza és Lancôme Virtuose fekete szempilla spirál, amely ugyan nem vízálló, de a legtartósabb fajta, igazán nehéz eltávolítani. Egytől ötig pontoztunk.





Garnier Essentials Sminklemosó tej 200 ml, 1290 Ft
Friss illatú tej, ami nem hagy maga után zsíros érzést. Határozottan kell dörgölni a pillákat, és vigyázni, hogy ne kerüljön nagyon szembe, mert enyhén irritáló hatású. Akkurátus törölgetés után leszedte a spirál összes maradékát, viszont használat után nem árt egy tonik, mert, bár nem zsíros, mégis „fojtó” érzést hagy maga után.
Illat: 5
Hatékonyság: 4
Ár/érték: 5




Clinique Take The Day Off lemosó 125 ml, 4750 Ft 
Kétfázisú, összerázandó lemosó a Cliniquetől megszokott semleges illattal. Igen olajos, ezért zsíros és kombinált bőrűek tényleg csak a szemkörnyéket és az ajkakat tisztítsák vele, mert teljes arctisztítás után is kicsit olajos marad a bőr. A sminket sok maszatolás és rányomás nélkül is tökéletesen, maradéktalanul eltávolítja. Csomagolása praktikus, a tartalma pedig sajnos fogyóeszköz.
Illat: -
Hatékonyság: 5
Ár/érték: 4





The Body Shop Camomile Gentle Make-up Remover 200 ml, 3270 Ft
Gél állagú, kamillás illatú kozmetikum, amely gyengédséget ígér. Nos, meglepődtünk, amikor a vattakorongra tett zselét gyengéd dörzsölés után az ég világon semmit sem csinált. Az illat és az állag szuper, de sajnos a hatás elmarad, sok-sok száraz szemspirál darabka maradt fent.
Illat: 5
Hatás: 1
Ár/érték: 1





Nivea Visage szemfesték lemosó 125 ml, 1450 Ft
A megszokott Nivea illat, de a termék nem végez 100 %-os munkát. A festéket elsőként maszatolja, amit utána még egyszer el kell tűntetni a szemkörnyékről. A szemceruzát levitte, viszont a spirált nem. Tonikszerű állaga elsőre praktikusnak hat, de így sok megy pocsékba belőle.
Illat: 5
Hatás: 3
Ár/érték: 2






Lancôme Bi Facil szemfesték lemosó 125 ml, 8360 Ft
Kétfázisú, de a címke szerint nem tartalmaz olajat. Most is azzal próbálkoztunk, hogy pár másodpercig a szemen hagytuk a vattakorongot, hátha úgy hatékonyabb, és ez esetben a csoda meg is történt. Szinte matricaszerűen lehetett leszedni a sminket. Olajos nyom azért maradt kicsi, még akkor is, ha nem azzal készült?! A legszuperebb lemosó, viszont a legdrágább is.
Illat: 5
Hatás: 5

Ár/érték: 3


Összességében az öt lemosó közül a Garnier, a Clinique és a Lancôme termékei voltak hatékonyak. A Lancôme Bi Facil lenne az abszolút aranyérmes, de mégis a Clinique Take The Day Off a mi kedvencünk ár/érték aránya miatt.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba