Kezd el még ma: Méregtelenítés az új évben

KombuchaTea
Az utóbbi években nálunk is népszerűvé vált Kombucha tea az úgynevezett Kombucha gombából készült, és számos előnyös hatásán kívül elősegíti az emésztést, vagyis méregtelenít.(Photo credit: Wikipedia)
Szilveszterkor ismét elhatározod, hogy január elsején új életet kezdesz? Az ünnepek alatti dőzsölés meglátszik az alakodon, a bőrödön és a közérzeteden?

Egyből jóval erősebbnek és egészségesebbnek érzed majd magad, ha megfogadod és követed tanácsainkat. A jelszó: méregtelenítés!

Sport, a csodatevő


A testmozgás felfrissíti a vérkeringést, a szabadabban áramló vér kellő mennyiségű oxigént juttat a szervezetbe. Testünk izzad, bőrpórusainkon át rengeteg mérgező anyagtól szabadulunk meg. Aki nem mozog, annak nemcsak izmai petyhüdnek el, hanem bőrének kiválasztó funkciója sem működik megfelelően, s vérében hamarabb alakulnak ki vérrögök, melyek számos betegséget okozhatnak. A sportok közül az alaposan megizzasztó aerobic vagy fallabda méregtelenít a leghatékonyabban, mert megmozgatja a beleket, segíti az emésztést. Azért az úszás sem árt - főleg szaunázással kombinálva!

Tisztító gyógyteák


Egyre bővebb választékban kínálnak a drogériák salaktalanító, méregtelenítő teákat. Ezeket a (többnyire) gyógynövény-keverékeket kifejezetten egy-egy kúra céljára állították össze. A legjobban néhány napos böjttel kombinálva fejtik ki hatásukat.

A gyógynövények királya - legalábbis méregtelenítési szempontból - a csalán. Ha nem szereted a keverékeket, igyál egyszerű csalánteát, melynek igen kellemes az íze.

Sokan eszköznek a kínai és cejloni zöld teákra, amelyek segítik a sejtek oxigénfelvételét, serkentik a vérkeringést, és antioxidáns hatásúak.

Az utóbbi években nálunk is népszerűvé vált Kombucha tea az úgynevezett Kombucha gombából készült, és számos előnyös hatásán kívül elősegíti az emésztést, vagyis méregtelenít. A fogyasztóteákat általában étvágycsökkentő, vízhajtó, anyagcseregyorsító hatású gyógynövényekből keverik ki. Ezeket is ihatod méregtelenítőként.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba