Táskadivat 2014 tavasz/nyár

A nő legfőbb kiegészítője a táskája, amiből éppúgy nem lehet eleget a gardróbban tartani, mint a szebbnél szebb cipőkből. A 2014-es táskadivatban a régi klasszikus méretek, formák és anyagok mellett találkozhatunk néhány különleges újítással is.

Táskadivat 2014 tavasz/nyár - Méretek és fazonok

Méretek és fazonok


A méreteket illetően a borítéktáskától kezdve a nagyméretű változatokon át hatalmas a választék, továbbá a tavaly visszalépő, vállra akasztható kistáskáknak idén még nagyobb szerep jutott.

A korábban újdonságnak számító, hátizsák formájú táskák több kifutón is fellelhetőek voltak, illetve az olyan egészen különleges megoldások, mint a tízórais doboz, a szemetes zsák (kizárólag bőrből), és a tornazsák is megjelent, természetesen újragondolt formában.

Matthew Williamson tavasz/nyár 2014

Méretek és fazonok 2


Matthew Williamson tavasz/nyár 2014

A klasszikus bőr


Mivel a bőr az elkövetkezendő szezonban minden ruhadarabon helyet követel magának, a bőrtáskák újra a figyelem középpontjába kerültek.

A klasszikus feketétől kezdve, a színes bőrökön át, a sima anyagokon keresztül, egészen a bordázott változatokig minden divatos, ami bőr. Nem csupán az egyszínű, hanem a több, akár egymástól teljesen eltérő árnyalatból összeállított bőrtáskák is hódítanak.

Tommy Hilfiger tavasz/nyár 2014

A klasszikus bőr 2


Tommy Hilfiger tavasz/nyár 2014

2014 táskák - Csodás pasztellszínek

Csodás pasztellszínek


Idén tényleg pasztellőrülettel kell számolni, így nem csoda, hogy a táskákon is megjelentek ezek a remekbeszabott, finom, lágy árnyalatok.

Különösen a sárga, a lila, a zöld, a rózsaszín és a barnás, tört fehér árnyalatok kerültek a központba, illetve ezek ötvözetei akár egymással, akár mintákkal, egyedi hatás keltő anyagberakásokkal.

Gucci tavasz/nyár 2014 táska

Különleges kiegészítők


A táskákon az idei szezonban különleges anyagberakások jelentek meg, úgy, mint a hosszú rojtok, a láncok, sálak, mintába hajlított fodrok és a kövek, aranymotívumok. Az állatbőrre emlékeztető minta ugyancsak divatos lesz, valamint már nem olyan sűrűn, de itt-ott még mindig fellelhetőek a szegecsek, patentok.

Érdekes hatást keltenek az egymással ötvözött, ám teljesen eltérő mintájú és anyagú darabok is, de a szezonban találunk toll- és szőrberakásos táskákat is.

Dolce & Gabbana tavasz/nyár 2014 táska

Festett hatás


Amellett, hogy a táskák a szezonban feltűnő díszítésük végett az öltözködés központjába kerülnek, más érdekes megoldásokkal is találkozhatunk. Egyes táskák a festményekkel vetekszenek, komplett virágos mezőt, vagy szépen kidolgozott női arcot jelenítenek meg.

Ezen felül akad még márványos hatással készült anyag, de ókori épületek formái, régi pénzérmék, festékpaletták is visszaköszönnek a kifutóról.

Megjegyzések

  1. Az utolsó nagyon szép darab, megkeresem!!! A szülinapomra :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba