Íme, néhány téli hajápolási tipp

1. Kerüld a forró vizes hajmosást!

1. Kerüld a forró vizes hajmosást!


A nagy hidegben ellenállhatatlan kísértést érezhetsz rá, hogy beülj a gőzölgő kádba, vagy beállj jó forróra állított zuhany alá.

Ezzel azonban nemcsak a bőröd természetes védőrétegét mosod le, hanem a hajadnak is ártasz vele.

A faggyúmirigyek által termelt védőolajnak hatalmas szerepe van a ragyogóan egészséges tincsek megőrzésében – márpedig ha nem langyos vízzel és a megfelelő, lehetőleg növényi olajokat tartalmazó samponnal távolítod el a felesleget, annak sajnos fakó, élettelen hatás lehet a következménye.

A hajhagymák vérkeringését serkentheted, ha az öblítést egy kicsit hidegebb vízzel fejezed be, tehát tonizálod a fejbőrödet.

2. Óvatosan a szárítással!

2. Óvatosan a szárítással!


Tiszta a sor, hogy nem merészkedhetsz ki vizes hajjal a zimankóba.

Amennyiben végképp nincs lehetőséged arra, hogy otthon kivárd a természetes száradási folyamatot, érdemes néhány óvintézkedést tenned szárításkor.

A hőhatás ugyanis roncsolhatja a fürtjeidet – főleg akkor, ha túlzásba viszed.

Mivel a haj életciklusa nőknél akár 4-5 év is lehet, gondolj csak bele, hány „erőszakos” szárítást kell egy-egy szálnak átvészelnie!

Ráadásul erre jön még a sütővas vagy a vasalás, amennyiben egyenesebb vagy hullámosabb tincseket szeretnél.

A frizurád védelmének érdekében használj hővédő permetet, illetve olyan oldatot, amely B5- és B6-vitaminnal, biotinnal, gingko biloba kivonattal, vagy a csalán, esetleg a mezei zsurló hatóanyagaival regenerálja a sörényedet.

3. Mi van a sapka alatt?

3. Mi van a sapka alatt?


Olykor lehetetlen küldetésnek látszik, hogy a sapka alatt is szalonképes maradjon a hajad.

Éppen ezért hajlamos lehet a szorosabb copfhoz, lófarokhoz vagy tarkón összecsavart kontyhoz folyamodni megoldásként.

Persze, semmi gond nincs azzal, ha néha egy kicsit erőteljesebben megregulázod a hajadat – de heti egy-kettőnél többször semmiképpen sem javasolt szigorúan összefognod.

Különben amellett, hogy tönkreteszed a szálak szerkezetét, még a fejfájás kockázatát is jelentősen megnöveled a fejbőr vérkeringésének korlátozásával.

Szerencsére léteznek olyan samponok, amelyek nemcsak ezt a mikrocirkulációt javítják – tehát lehetőséget biztosítanak a hajhagymák tápanyagellátásának –, hanem rozmaring- vagy levendulaolajjal olyan egészséges tartást nyújtanak, hogy eszedbe sem jut majd ilyen „vészfrizura”.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba