Néhány smink szokás, ami tönkrevágja a bőrödet

Néhány smink szokás, ami tönkrevágja a bőrödet
Talán nem is gondolnád, hogy néhány hétköznapinak tűnő, ám rossz sminkszokással milyen sokat árthatsz az arcbőrödnek. Pedig így van! Ha elköveted az alábbi bakikat, könnyen érzékennyé, pattanásossá válhat az arcbőröd és az idő előtti öregedéssel is számolnod kell.

Sminkben alszol

Sminkben alszol

Leginkább szélsőséges önbizalomhiányra (nem akarod, hogy a barátod smink nélkül lásson), vagy lustaságra vall az, ha komplett sminkben fekszel le pihenni.

Sajnos ez viszont az egyik legrosszabb dolog, amit a bőröddel megtehetsz, ugyanis a napközben feltett smink bizony nem csak szépít, hanem magába zárja a szennyeződéseket is.

Így a bőröd az éjszaka folyamán sem tud szellőzni, sőt az átlagosnál jóval több por és baktérium telepszik majd meg a felületén. Ennek hatására könnyen zsírossá, pattanásossá, gyulladttá válhat a bőröd, ráadásul jóval gyorsabban fog öregedni is.

Ha a sminked nem jön le laza, simító mozdulatokkal, akkor ideje új termék után nézned!

Lemosásból 1-es!

Az előbbinél egy fokkal jobb helyzet, de még mindig nagyon káros, ha rossz technikával távolítod el a festékréteget. Amennyiben túlságosan kipirosodik, éget, fáj, vagy viszket a bőröd a sminklemosás után, akkor biztos, hogy valamit elrontasz! Vagy túl durva vagy, vagy nem megfelelő terméket használsz, esetleg mindkettő…

Ha a sminked nem jön le laza, simító mozdulatokkal, akkor ideje új termék után nézned! Ha pedig csíp és éget, akkor ugyancsak érdemes kímélőbb készítményt keresned, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az alkoholos lemosók beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Sőt sokszor annyira irrigálnak, hogy éppen ők okozzák a bőrproblémákat.

Tipp: Próbálj ki egy kíméletes micellás arctisztítót, ami nem csak a sminkedet távolítja el, de a bőrödet is megnyugtatja.

De otthon, a négy fal között, vagy amikor csak valamiért lefutsz a boltba, teljesen felesleges sminkelned.

Túl sokat és túl gyakran

Persze, tudjuk, hogy manapság már sok munkahelyen alapvető a smink, és még a visszafogott, natúr festés is hatalmasat tud dobni a megjelenéseden. Ezért nem is mondjuk, hogy ne sminkeld magadat, vagy ne próbáld ki a legújabb trendeket a mindennapokban. De otthon, a négy fal között, vagy amikor csak valamiért lefutsz a boltba, teljesen felesleges sminkelned.

Ha mindenképpen szeretnéd, fesd ki a pilláidat – már ez is rengeteget dob a külsődön – de az alapozást és a szemfestést ilyenkor felejtsd el! Helyette inkább fordíts fokozott figyelmet a bőrápolásra, hidratálásra, hiszen minél szebb a bőröd, annál kevesebb alapsminket kell feltenned rá.

Manapság már szinte minden kozmetikai termékben van UV-szűrő

Azt hiszed, véd a sugarak ellen

Manapság már szinte minden kozmetikai termékben van UV-szűrő, ami fontos és talán elegendő is egy átlagos hétköznapon. Azonban nem akkor, amikor tombol a kánikula!>

Ha magasra kúszik a hőmérő higanyszála (most még elképzelhetetlen, de meg fog történni!), egyébként is szerencsésebb, ha minimálisra veszed vissza a sminkelést, a védelmet viszont maximumra tekered. De sajnos abban nem bízhatsz, hogy az egy rétegben feltett alapozód tökéletesen védeni fog a nap folyamán.

Gondolj csak bele: izzadsz, óhatatlanul is hozzáérsz, kicsit letörlöd, és egyébként is reggel, egyszer kented fel, mikor napozás közben a naptejezést rendszeresen ismételgeted.

Sajnos sokak számára nem alapvető a szépségápolási eszközök fertőtlenítése

Nem tartod tisztán az eszközeidet

Sajnos sokak számára nem alapvető a szépségápolási eszközök fertőtlenítése, tisztán tartása, pedig ez éppolyan fontos, mint a fogkefék rendszeres cseréje. Bár mindig tiszta bőrre viszed fel a sminket, azért nem szabad elfelejtened, hogy rendszeresen kerülnek az ecseteidre hámsejtek, baktériumok, amik bizony vígan eléldegélnék a sörték között (főleg, ha rendszeresen kapnak utánpótlást).

A helyzeten tovább ronthatsz, ha nem csak ezer éve tisztított eszközöket, hanem még lejárt termékeket is használsz… Így egész biztosan garantálhatod magadnak a gyulladásokat és a bőrproblémákat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba